Čerešnička na torte od Janky – Marcipánová torta kakaová s božským džemom
Janka si po mojom poslednom príspevku vstúpila do svedomia, prerušila prácu a poslala recepis.
Tak teraz recept na s láskou pečenú tortu:
Upečieme si 3 čokoládové korpusy, každá z 5 vajec, 20 dkg cukru, 15 dkg múky (rovnaký pomer hladkej a polohrubej), 2PL kakaa a štipky prášku do pečiva.
Krém:
Do misky rozbijeme 10 vajíčok, pridáme 70 dkg kryštálového cukru, 3 vanilkové cukry, 10 dkg varovej čokolády a 5 dkg kakaa a s veľkou dávkou trpezlivosti sa postavíme k sporáku a postavíme misku nad paru a šľaháme do zhustnutia. Potom konečne stiahneme z hrnca s vodou, dáme chladiť a konečne sa môžeme schladiť aj my.
Po vychladnutí vmiešame do uvarenej masy 3 – 3,5 veľkého masla a asi 0,5 dcl rumu.
Po vychladnutí korpusov postupujeme nasledovne: naspodok dáme korpus, polejeme ho dobre osladeným čajom s rumom v pomere 1:1. Na to natrieme výborný džemík od Zeelandie, ktorý mi nosí sympatický obchodný zástupca. Na to natrieme krém, priložíme druhý korpus, ktorý poriadne polejeme čajíkom s rumom (aby si prišli na svoje aj nealkoholici) a zas dáme krém, korpus, zas ho poriadne polejeme čajom s rumom a všetko zamaskujeme krémom.
Necháme vytuhnúť do druhého dňa a potom ju obtiahneme pravým marcipánom (tiež od spomínaného chutného obchoďáka) a ozdobíme.
Takže toto je recepis odo mňa, kontakt na obchoďáka vám nedám.
S láskou
Janka
Ps: Tak skvelý recept, že jej zatajenie kontaktu na Pána Chutného-Obchodného odpúšťame.